Benvinguts!

Hola a tots i a totes! Ens plau inaugurar el nostre primer blog d'educació especial, en el qual esperem poder intercanviar opinions i vivències relacionades amb aquest món.

Desitgem que hi participeu i ens ajudeu, per fer d'aquest blog una eina útil tant per famílies com per professionals de la nostra tasca educativa.

Salutacions "especials"!

dilluns, 15 de març del 2010

LLENGUATGE DE SIGNES

El llenguatge de signes és un tipus de llenguatge mitjançant el qual les persones sordes poden establir el seu canal de comunicació. Aquest tipus de llenguatge es porta terme amb les mans i els dits. El llenguatge de signes és independent al llenguatge oral i té la seva propia línea de desenvolupament.


Moltes persones es pensen que aquest llenguatge és mímica o una reproducció en forma simplificada de la llengua oral. A diferencia de la llengua oral no hi ha una llengua universal. Si que hi ha un sistema de senyes internacional format per senyes pròpies, consensuades per les diferents llengües.

En la nostra societat el llenguatge de signes està bastant integrat encara què molt poca gent “l’entén”. Ho podem veure aquesta integració per exemple en programes com aquest, “El Hormiguero” on l’altre dia van cantar la cançó amb llenguatge de signes.


1 comentari:

  1. Hola!!, la veritat és que el llenguatge de signes és molt important, i crec que a la nostra carrera hauria de ser una assignatura bàsica per a la nostra formació, gràcies per aquesta informació, ha estat curiós veure la cançó.
    Sabeu on podríem trobar informació d'on estudiar el llenguatge de signes? a Tarragona crec que no està.

    ResponElimina